۱ مرداد ۱۳۸۷، ۱۱:۳۳

گزارش خبری مهر/

شادی جهانیان از دستگیری کاراجیچ و پایان انتظار 13 ساله برای محاکمه

شادی جهانیان از دستگیری کاراجیچ و پایان انتظار 13 ساله برای محاکمه

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : رادوان کاراجیچ که مرتکب جنایتهای جنگی بی شماری علیه مردم مسلمان بوسنی شد و هزاران انسان بیگناه به دستور وی قتل عام شدند شب گذشته سرانجام به دام افتاد تا موجی از شادی بر جهان سایه افکند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ها، یک منبع نزدیک به دولت صربستان خبر داده است که کاراجیچ مسئول صربهای بوسنی در اوایل دهه 90 در دوران جنگ بالکان از چند هفته پیش بر اساس اطلاعات سرویسهای امنیتی یک کشور ثالث در مخفیگاهش در بلگراد(پایتخت صربستان) شناسایی و بدون هیچ واکنشی در حالتی افسرده بازداشت شد.

شناسنامه یک جنایتکار قاتل 

کاراجیچ در سال ‪۱۹۴۵‬در شهر ساونیک در مونته نگرو به دنیا آمد. پدر وی "ووک" از اعضای چتنیکها (چریکهای ملی گرای صرب) بود که علیه آلمان نازی و نیز پارتیزانهای تحت فرمان مارشال تیتو رئیس جمهور اسبق یوگسلاوی می‌ جنگیدند.

"کاراجیچ و ملادیچ دو جنایتکار صرب"

وی در سال ‪۱۹۶۰‬ در بیمارستانی در سارایوو(پایتخت بوسنی و هرزگوین) به عنوان یک روانشناس کار می کرد که پس از گذشت چند سال ،حزب دموکراتیک  صرب را پایه گذاری کرد که هدف آن تاسیس صربستان بزرگ بود.

در پی اعلام استقلال بوسنی و هرزگوین، کاراجیچ  تشکیل جمهور مستقل صربهای بوسنی و هرزگوین را اعلام کرد که این منطقه بعدها جمهوری "صربسکا" خوانده شد و خود نیز ریاست آن را برعهده گرفت، اما وی از سال ۱۹۹۶‬ زمانی که از سوی غرب تهدید به تحریم علیه جمهوری صربسکا روبرو شد؛ از ریاست این منطقه کشور کناره گرفت و از آن زمان به بعد ‪ به صورت فراری زندگی می کرد.

کاراجیچ از بزرگترین جنایتکاران جنگی بود که در زمان محاصره سارایوو در جولای سال 1995، در منطقه سربرنیتسا در شرق بوسنی، هشت هزار مسلمان را قتل عام کرده بود، با دستگیری کاراجیچ ، رادکو ملادیچ دیگر جنایتکار جنگی صرب که فراری است؛همچنان تحت تعقیب قرار دارد.

جنگ داخلی بوسنی از سال 1992 تا 1995 به طول انجامید و کاراجیچ در سال 1997 پس از آنکه از قدرت برکنار شد، فراری است.

23خرداد نیز استویان ژوپلیانین یکی از چهار جنایتکار جنگی صرب که از سوی دادگاه لاهه تحت تعقیب قرار داشت ؛ در حومه شهر بلگراد پایتخت صربستان بازداشت و به دادگاه ویژه جنایتکاران جنگی این کشور تحویل داده شد.

ژوپلیانین به دلیل ساماندهی اقدامات ضد بشری علیه مسلمانان و کرواتهای بوسنی و هرزگوین در اواخر سال 1992 تحت تعقیب قرار گرفت. او فرمانده سابق پلیس جمهوری صربستان در بوسنی و هرزگوین بوده است.

12 مورد محکومیت در پرونده این جنایتکار جنگی از قبیل کشتار مردم بیگناه، شکنجه، زندانی کردن و آزاد و اذیت اقلیتهای قومی و دینی ثبت شده است.

دادگاه بین المللی لاهه پیشتر ابراز امیدواری کرده بود که اقدام صربستان در این جهت روند دستگیری سایر جنایتکاران جنگی تحت تعقیب لاهه به ویژه راتکو ملادیچ، رادووان کاراجیچ و گوران هاجیچ را تسریع کند.

با بازداشت کاراجیچ و انتقال وی به دادگاه ویژه جنایات جنگی صربستان نیروهای ویژه پلیس در مقابل این دادگاه در مرکز بلگراد مستقر شدند.

واکنشها 

با انتشار خبر دستگیری این جنایتکارجنگی از سوی دفتر بوریس تادیچ رئیس جمهوری صربستان، و انتقال وی به دادگاه ویژه جنایات جنگی این کشور، نیروهای ویژه پلیس در مقابل این دادگاه در بلگراد مستقر شدند.

کشف اجساد مسلمانان بوسنی

شبکه تلویزیونی صربستان با قطع برنامه های عادی خود این رویداد را پوشش داد.

"بان کی مون" دبیر کل سازمان ملل متحد در بیانیه ای این اقدام را برهه ای مهم در تاریخ قربانیان این جنگ توصیف و گفت: این دستگیری لحظه ای تاریخی برای قربانیان جنگ بوسنی است که 13 سال است در انتظار محاکمه این جنایتکار هستند.

کاخ سفید نیز با انتشار بیانیه ای آن را هدیه ای به قربانیان این جنایات نامید و از تمام کسانی که در دستگیری وی نقش داشتند، قدردانی کرد.

در همین ارتباط مردم سارایوو که قربانیان اصلی این جنایتکار بوده اند؛شب گذشته بازداشت کاراجیچ را جشن گرفتند.

"اجساد قربانیان جنایات جنایتکاران صرب"

همچنین مسئولان اتحادیه اروپا از بازداشت کاراجیچ استقبال و آن را تحولی بسیار مهم در تلاشهای صربستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا ارزیابی کردند.

نیکلا سارکوزی رئیس جمهوری فرانسه که کشورش ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد در واکنش به این بازداشت آن را وسیله ای برای نزدیک شدن صربستان در جهت پیوستن به اتحادیه اروپا عنوان کرد.

"خاویر سولانا" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و "اولی رن" کمیسر امور توسعه این اتحادیه نیز از این موضوع ابراز خرسندی کردند.
 
ژنرال "رادکو ملادیچ" از فرماندهان و سرکردگان صربهای بوسنی و "گوران هادیچ" رهبر صربهای کرواسی در اوایل دهه 90 از دیگر افرادی هستند که از سوی دادگاه بین المللی لاهه تحت تعقیب هستند.

کد خبر 719904

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha